FC Twente Nieuws

Kampioenmaker Pusic wees aanbod om hoofdtrainer te worden af

Kampioenmaker Pusic wees aanbod om hoofdtrainer te worden af

Marino Pusic werd in 2015 door Ted van Leeuwen naar FC Twente gehaald als hoofdtrainer voor de toekomst. Bijna drie jaar later werd hij aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Gertjan Verbeek. Pusic kon degradatie naar de Keuken kampioen Divisie niet meer voorkomen, maar kreeg wel de kans om de ploeg terug te brengen naar het hoogste niveau.

Het ging niet makkelijk, maar Pusic werd kampioen en loodste de Tukkers terug naar de eredivisie. Wat volgde was geen omhelzing of schouderklopje van Van Leeuwen, maar ontslag. Tijdens het seizoen waren er intern al dingen gebeurd waarna werd besloten om na de promotie afscheid van elkaar te nemen.

Waar velen hadden verwacht dat hij door zou gaan als hoofdtrainer, koos hij ervoor om als assistent-trainer aan te sluiten bij AZ. Gevoelsmatig een stapje terug, maar zo ziet Pusic, huidig assistent-trainer van Feyenoord, dat zeker niet. Het was een zeer bewuste keuze. Het balletje begon te rollen toen Pusic en Arne Slot elkaar troffen bij een voetbalsymposium.

"We kwamen elkaar daar tegen en spraken elkaar kort over voetbal. Het was meteen een fijn gesprek. Na mijn periode als hoofdcoach bij FC Twente had ik aanbiedingen om hoofdtrainer te worden en die bespraken we met elkaar, terwijl hij nog een assistent bij AZ zocht. Hij belde me een paar weken later en vroeg me of ik met hem wilde samenwerken. Na wat bedenktijd heb ik op gevoel ‘ja’ gezegd en dat gaat goed tot op de dag van vandaag. Dat is best bijzonder. We weten dat we van elkaar op aan kunnen", aldus Pusic in gesprek met Feyenoord Magazine.

"Misschien voelen en vullen Arne Slot en ik elkaar juist daarom heel goed aan. Hij is wat rationeler ingesteld, ik wat emotioneler. Wij zijn op die manier complementair aan elkaar. Ik ondersteun Arne op alle vlakken, om hem in zijn kracht te laten komen. Als je complementair bent aan elkaar, vorm je een vereende kracht. Dat vind ik belangrijk, want dan kun je met elkaar het maximale uit een groep halen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties