FC Twente Nieuws

Kassa voor FC Twente: Club pakt 500.000 á 600.000 euro

Kassa voor FC Twente: Club pakt 500.000 á 600.000 euro

Vanavond speelt FC Twente tegen ACF Fiorentina om plaatsing voor de groepsfase van de Conference League. Dat is niet alleen leuk, want plaatsing voor de groepsfase is zeer lucratief voor FC Twente. Naast het startgeld van 2,9 miljoen euro verkoopt FC Twente natuurlijk kaartjes en eten en drinken.

Vooral als het stadion is uitverkocht, zoals ook tegen Fiorentina het geval zal zijn, ontvangt de club veel geld. "Een uitverkocht huis is goed voor 500.000 à 600.000 euro", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan tegenover De Telegraaf.

"Je krijgt als je de groepsfase haalt een startpremie van 2,9 miljoen euro en dan heb je ook weer drie thuiswedstrijden met vergelijkbare recettes, terwijl je ook nog een bedrag krijgt voor een overwinning en een gelijkspel. Maar veel belangrijker is dat FC Twente er als club weer echt aan toe is om Europees voetbal te spelen", aldus Van der Kraan.

Ook de supporters van FC Twente zijn weer toe aan Europees voetbal. Fans laten via social media weten dat ze erg veel zin hebben in de wedstrijd tegen Fiorentina, maar ook zeer gespannen zijn. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Supporters die aanwezig zijn, moeten rekening houden met extra verkeersdrukte. Wegens een evenement op het terrein van de UT zijn de parkeerplaatsen op dit terrein niet beschikbaar en rijden er geen pendelbussen. Daarnaast mogen supporters wegens de hitte een PET-fles zonder dop (dus geen bewaarfles van bijvoorbeeld Doppers) meenemen naar het stadion.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties