FC Twente Nieuws

KNVB tegen verbod op uitsupporters: "Die balen net zo hard als wij"

KNVB tegen verbod op uitsupporters: "Die balen net zo hard als wij"

Afgelopen seizoen werd er een recordaantal van meer dan 1.250 stadionverboden uitgedeeld door de KNVB. Dit aantal is het dubbele van het gemiddelde over de afgelopen tien seizoenen. De KNVB spreekt over een kleine groep rotte appels afgezet tegen een totaal van 5 miljoen bezoekers. Toch gaat bij anderen het idee rond om uitsupporters te gaan weren. Eén van het is technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch. Hij zei na de rellen van vorige week bij Willem II - FC Den Bosch: "We moeten gewoon stoppen met uitpubliek."

Het is een pittige uitspraak die niet kan rekenen op steun vanuit de KNVB, zo meldt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. "De clubs, het OM, de lokale driehoek, de supporterscoördinatoren niet te vergeten; iedereen werkt keihard om het voetbal leuk te houden. Ter illustratie: bij het overgrote deel van de wedstrijden gebeurt niets vervelends", zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Als we op deze lijn verder gaan, de verpesters aanpakken, geloof ik erin dat we incidenten verder gaan terugdringen. Zeker als supportersverenigingen en supporterscoördinatoren, die net zo balen van die kleine groep als wij, meer betrokken gaan worden in de wedstrijdvoorbereiding."

Derby's

Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op de regel zoals beladen derby's. "Logisch dus dat daar die derby’s strenger wordt gekeken. Een enkele wedstrijd zonder uitpubliek is best te rechtvaardigen. Het mag alleen geen generieke maatregel worden, vinden wij. De aanwezigheid van fans van beide supportersgroepen hoort bij de grondbeginselen van het voetbal.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties