FC Twente Nieuws

Komt de opvolger van Zerrouki uit Georgië? "Dat is best een bijzonder verhaal"

Komt de opvolger van Zerrouki uit Georgië? "Dat is best een bijzonder verhaal"

FC Twente/Heracles Onder 21 werd afgelopen weekend zonder zelf te spelen kampioen van Divisie 2. Hierdoor komt het komend seizoen uit in Divisie 1, het hoogste landelijke niveau. De selectie van Onder 21 is interessant voor FC Twente want hier lopen de jongens die misschien de stap zouden kunnen maken naar FC Twente. Eén van die spelers is de Georgiër Irakli Yegoian.

Yegoian werd geboren in Tiflis in Georgie, maar kende vervolgens een lastige jeugd. Zijn familie vluchtte en kwam in Nederland terecht. Hier heeft hij in vele asielcentra gezeten, zo weet Tubantia-clubwatcher Leon ten Voorde. "Dat is best wel een bijzonder verhaal. Hij komt uit Georgië en heeft volgens mij wel in elf asielcentra gezeten met zijn familie. Zijn familie woont nu geloof ik in Amersfoort."

Zelf woont hij in Haaksbergen bij hetzelfde gastgezin als Ramiz Zerrouki. "Dus die twee zijn een beetje broertjes van elkaar. Ik was een jaar of twee geleden bij Marcel en Ramiz Zerrouki voor een verhaal. Toen kwam er een jongen van de trap met een voetbaltas en een bal onder de arm. Hij stelde zich voor en Marcel zei: Hij gaat nu in z'n eentje trainen op een veld bij Bon Boys. Die jongen is zo gedreven en altijd bezig om beter te worden. Dat was deze jongen."

"Die jongen is zó gedreven en bezig om beter te worden. Hij mocht in de voorbereiding aansluiten bij de selectie, doet het aardig, maar heeft nog geen contract. Hij is 18 jaar, maar daar zit veel potentie in. Hij is een Zerrouki in de dop. Als hij zich doorontwikkelt met zijn mentaliteit kan het een heel aardige speler opleveren", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties