FC Twente Nieuws

Komt FC Twente er nog bovenop? "Het vertrouwen is echt weggeëbd"

Komt FC Twente er nog bovenop? "Het vertrouwen is echt weggeëbd"

FC Twente verloor zaterdagavond de Overijsselse derby van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers veel de bal hadden, werden er weinig kansen gecreëerd. Hierdoor scoorde de ploeg van Jans geen enkele keer en ging het, omdat PEC Zwolle wel scoorde, met 1-0 ten onder.

Tijmen van Wissing zag ook hoe FC Twente zonder creativiteit te hebben getoond ten onder ging. "Het vertrouwen is echt weggeëbd. De buitenspelers spelen de bal liever terug of breed in plaats van dat ze een actie maken. Bij Jesse Bosch ga je je afvragen of het een kwaliteitsvraagstuk is, die presteert gewoon niet op de nummer tien positie", vertelt Van Wissing in een uitzending van De Oosttribune.

"Bosch speelde echt een matige wedstrijd vond ik. Die jongen heeft natuurlijk al heel veel wedstrijden gespeeld, dus het is niet gek dat hij even een terugval heeft. Maar hij brengt wel te weinig op dit moment. Ik vind ook dat de rest daar voorin zichzelf in de spiegel mag aankijken."

Jan van Staa noemt de relatief jonge selectie als oorzaak voor de mindere prestaties. "Weet je wat het een beetje is? Veel jongens die voor het eerst een heel seizoen moeten spelen, zakken een beetje terug in de loop van het seizoen. Als je dan kijkt naar de wisselmogelijkheden: Danilo staat al heel lang droog, wat heb je daar dan achter zitten? Op een gegeven moment zijn het middenvelders die dat moeten doen", besluit Van Staa.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties