FC Twente Nieuws

Kritiek op afkappen You'll Never Walk Alone: "Dat löp slagmoals helemoals oet de haand"

Kritiek op afkappen You'll Never Walk Alone: "Dat löp slagmoals helemoals oet de haand"

Voor iedere thuiswedstrijd wordt het nummer You'll Never Walk Alone van Gerry & the Pacemakers gedraaid in de Grolsch Veste. Al meer dan 25 jaar is het een vaste prik als de spelers het veld betreden. Het lied, dat in het Diekman Stadion officieel werd overhandigd door de stadionspeaker van Liverpool FC, is inmiddels verweven met FC Twente, maar soms laait er ook weer kritiek op.

Niet om het lied zelf, want diverse polls hebben de afgelopen jaren uitgewezen dat het You'll Never Walk Alone niet moet verdwijnen uit de Grolsch Veste, maar de manier hoe het nummer wordt afgekapt. Eén van de criticasters is columnist Tinus Kroeds van Huis aan Huis Enschede. Uniek in zijn soort want hij schrijft enkel in het Twents.

"Zölf heb ik ok wal ’n bedeanken oawer ’n leed dat d’r wödt zungen. Vaak genog kiek ik noar n’n wedstried oet Engelaand van Liverpool umdat dee zoo doonders mooi voetbal spölt. En dan heur en luuster iej vuurof naor dat leed ‘You never walk alone’. Ik wet nich hoo ’t oeleu dan vergeet (ai’j d’r tenmeenstens noar kiekt) mear dan wörd ik aait wal ’t betke weke, zo mooi en angriepend dat doar wörd zongen."

"En helemoals, van ’n anvaank tut ’t end. En dat mis ik biej FC Twente. Doar wörd ’n stukse van dat leed ofspölt en dan hölt ’t klabats op. En dan mut de leu zölf mear oetzeuken hoo ze ’t wieders wilt zingen. En dat löp slagmoals helemoals oet de haand. D’r blif van dat mooie leed gin spoander meer oawer. En da’s zo onmeunig spietig. ’t Is toch n’n kleane meuite um ‘t (bienoa) helemoals of te spöllen? Dan zu’j zeen dat d’r völ meer bewoagenheid te weeg wörd bracht en krig ’t ok dagtgenne woarveur ’t bedoold is. Veend ieleu dat ok nich?"

Opinie: Ben je het eens met de columnist? Moet het You'll Never Walk Alone helemaal worden afgedraaid?


[totalpoll id="187564"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties