FC Twente Nieuws

Kritiek op technische staf FC Twente: "Nakamura kwam die klap niet meer te boven"

Kritiek op technische staf FC Twente: "Nakamura kwam die klap niet meer te boven"

FC Twente had afgelopen seizoen de beschikking over huurling Keito Nakamura. De Japanner stond in zijn thuisland te boek als groot talent, maar wist het niet waar te maken in Enschede. Clubwatcher Leon ten Voorde herinnert zich dat Nakamura groots onthaald werd bij FC Twente.

"Na zijn komst werd er zelfs een Instagram-account in het Japans gelanceerd", vertelt Ten Voorde in zijn column in de TC Tubantia. "Bij FC Twente waren de verwachtingen hoog na de komst van Keito Nakamura. ‘Big in Japan’, dat was de wens. Heel even steeg het aantal FC Twente-volgers in Azië met de dag."

De vleugelaanvaller zou tot de zomer van 2021 gehuurd worden van Gamba Osaka. "Nakamura komt daarmee in een rijtje van het zoveelste Japanse talent dat niet meteen weet te aarden in Europa. Voor veel jonge spelers uit het land van de rijzende zon is het leven hier een ware cultuurshock. Kenners van de Japanse cultuur waarschuwen daar altijd voor. Let op ze, stop de nodige energie in ze en benader ze anders dan westerse jongeren. Wie dat niet wil, moet niet aan een Japanse voetballer beginnen."

In de thuiswedstrijd tegen Vitesse werd Nakamura zelfs voor rust gewisseld door trainer Gonzalo García. "Nakamura kwam die mentale klap niet meer te boven. Van een plan om een jonge Aziatische speler echt klaar te stomen voor het Europese voetbal was geen sprake en dat mag de technische staf van FC Twente zich aanrekenen. De sociale antenne heeft Nakamura nooit bereikt. Zijn spel werd slechter en slechter, ook op de trainingen", aldus Ten Voorde.

[google]

In de eerste thuiswedstrijd van FC Twente (tegen PSV, red.) mocht Nakamura gelijk zijn debuut maken. Een goede keuze, want al na zeven minuten zette de Japanner zijn ploeg op voorsprong. Uiteindelijk stapte FC Twente met een 1-1 gelijkspel van het veld. In totaal speelde Nakamura achttien wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij goed was voor zes doelpunten en één assist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties