FC Twente Nieuws

Kwakman over handsbal FC Twente: ''Dat wordt hoe dan ook bestraft''

Kwakman over handsbal FC Twente: ''Dat wordt hoe dan ook bestraft''

Afgelopen vrijdagavond vond de Derby van het Oosten plaats. FC Twente ontving in de Grolsch Veste Heracles Almelo. Een wedstrijd die in het voordeel van de Almeloërs werd beslist: 2-3. Een veelbesproken moment is het afkeuren van de goal van Javier Espinosa.

Zo liet Leon ten Voorde zich er eerder al over uit hoe er eigenlijk vier VAR-momenten hadden moeten zijn. Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf echter niet al die vier de keren gehoor aan de VAR Clay Ruperti. In de rust van de wedstrijd gaf FOX Sports-analist Kees Kwakman zijn mening over het afkeuren van de goal.

[google]

"Voetbal is soms een raar spelletje", analyseerde de oud-speler - van onder meer FC Volendam en NAC Breda - bij FOX Sports in de rust bij FC Twente - Heracles Almelo. "Gelukkig maar, want dat maakt het ook leuk. Maar het is een klein wonder dat Heracles voor staat."

Kwakman vond het doelpunt van Espinosa terecht afgekeurd. "De regel is aanvallend hands wordt hoe dan ook bestraft. Zeker in de zestienmeter, als er voordeel uit gehaald wordt. En dat wordt er. Het was wel een schitterende aanval, die begon Drommel en die via een schitterende bal van Busquets op de bovenarm van Espinosa komt. Hoe vervelend ook", aldus de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties