FC Twente Nieuws

Leiding scouting FC Twente uitbesteed aan freelancer Patrick Busby

Leiding scouting FC Twente uitbesteed aan freelancer Patrick Busby

FC Twente heeft ervoor gekozen om de scouting op freelancebasis te laten leiden door Patrick Busby. Een toch wel opmerkelijke keuze aangezien Busby ook werkzaam is voor Prime Sportbusiness het makelaarskantoor van Wessel Weezenberg. Hier is hij directeur scouting.

FC Twente was al in gesprek met het makelaarskantoor voor de aanstelling van Streuer. De technisch directeur verzekert dat er geen sprake is van belangenverstrengeling.

"Ik heb direct gezegd dat ik snap dat je als club iets moet, omdat er totaal geen scouting meer was", zo begint Streuer in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Maar tegelijkertijd heb ik daaraan toegevoegd dat ik niet wil dat er bepaalde spelers doorheen worden gedrukt. Ik wil alleen het beste voor FC Twente, en wij bepalen." Uiteindelijk kwam er toch één speler door van de stal van Prime Sportbusiness, Tyronne Ebuehi.

Inmiddels begint de scouting wel weer vorm te krijgen bij FC Twente. Bleuming werkt nog enkele uren per week voor de club en onlangs werd data-analist Niels Wigbold overgenomen van SciSports.

"Evert kent zoveel mensen in de voetballerij en heeft een heel groot netwerk. Daar ben ik heel blij mee. Met het netwerk van Ron Jans, dat van Evert, van mij, het aanstellen van Rob Boudrie als assistent en het aantrekken van data-analist Niels Wigbold van SciSports hebben we de scouting langzaam maar zeker weer op orde", besluit Streuer het gesprek met Ten Voorde.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties