FC Twente Nieuws

Ligt de toekomst van Van Leeuwen bij FC Twente of toch elders?

Ligt de toekomst van Van Leeuwen bij FC Twente of toch elders?

Na een seizoen verhuurd te zijn aan Almere City FC is Thijs van Leeuwen weer aangesloten bij FC Twente. Afgelopen vrijdag stond de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma en ook Van Leeuwen was present. De vraag is of hij een kans krijgt van Jans, of dat hij opnieuw uit mag kijken naar een (tijdelijke) nieuwe club.

Van Leeuwen kende een enerverend seizoen bij Almere City FC. Hij sloot aan toen Gertjan er nog trainer was, maar die werd vanwege teleurstellende resultaten ontslagen. Onder de nieuwe trainer Alex Pastoor kreeg hij kansen, maar zat hij het laatste deel van de competitie niet meer bij de selectie. In totaal speelde hij 22 duels waarin hij één keer scoorde en vier assists leverde.

Terug bij FC Twente moet de 20-jarige buitenspeler uit Heerde de concurrentie aan met Virgil Misidjan, Vaclav Cerny, Daan Rots en Denilho Cleonise. Jans heeft met dit viertal de buitenposities al goed bezet, maar inmiddels is duidelijk dat Jans graag nog een extra buitenspelers bij de selectie wil.

Dit zou Dimitris Limnios moeten worden, maar door zijn zware knieblessure is de Griek afgevallen. Een andere naam die wordt gelinkt aan FC Twente is die van Sam Larsson. De 29-jarige Zweed is transfervrij nadat hij zijn contract liet ontbinden in Japan. Hij wees een terugkeer naar zijn club IFK Göteborg eerder dit jaar af.

De moordende concurrentie en de wens van Jans om nog een extra buitenspeler aan te trekken, is weinig hoopgevend voor Van Leeuwen. We vroegen de supporters wat zei denken dat de beste optie is voor Van Leeuwen. Blijven en knokken, vertrekken op huurbasis of definitief vertrekken bij de Tukkers.

Het grootste deel van de ondervraagden vindt dat Van Leeuwen er goed aan doet om zich opnieuw een seizoen te laten verhuren. Maar liefst 47 procent van de ondervraagden koos voor deze optie. 28 procent vindt dat hij moet gaan voor zijn kansen bij FC Twente. De overige 25 procent denkt dat het voor Van Leeuwen beter is om een nieuwe start te maken bij een nieuwe club.

Van Leeuwen heeft bij FC Twente nog een contract voor één seizoen plus een optie voor nog een extra seizoen.


[totalpoll id="189084" fragment="results"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties