FC Twente Nieuws

Lof voor Streuer en Van der Kraan: "Je kan bijna een standbeeld bijzetten"

Lof voor Streuer en Van der Kraan: "Je kan bijna een standbeeld bijzetten"

Sinds de komst van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans zit FC Twente enorm in de lift. De sportieve prestaties van de club zijn de laatste jaren met stappen vooruit gegaan en ook financieel gaat het steeds beter. Hierin is de goede samenwerking tussen Streuer en Jans, maar ook zeker met algemeen directeur Paul van der Kraan, cruciaal geweest.

"We hebben al vaak besproken over hoe het nu gaat bij FC Twente en hoe het ging. Je kan naast Boschker en Nkufo bijna een standbeeld bijzetten, want de club was bijna aan een faillissement toe. Dat wil zeggen dat ze er zo dichtbij waren", vertelt René Wagelaar aan tafel bij VoetbalTijd.

"Jan heeft met zijn nuchtere verstand, ik noemde hem laatst nog een geslepen vos, een elftal neergezet dat misschien wel rond de 20 à 25 miljoen euro waard is. Paul heeft de club er financieel zo op de kaart gezet dat er weer rust is binnen de club. Sponsoren haken weer aan. Je kunt je niet voorstellen hoeveel dat er zijn. Wat moet ik nog meer zeggen? Waren ze maar vijf jaar eerder gekomen", aldus de zaakwaarnemer.

Paul van der Kraan nam in de zomer van 2021 al afscheid van FC Twente. Een paar maanden later was hij echter al terug door het snelle vertrek van zijn vervanger Jan-Willem Brüggenwirth. FC Twente zou in alle rust op zoek gaan na een goede vervanger voor Brüggenwirth en Van der Kraan zou maar tijdelijk aanblijven. Toch is hij nog altijd de algemeen directeur. Hij zou tot 1 januari 2023 aanblijven, maar ook deze verbintenis is weer verlengd, waardoor hij tot de zomer blijft. Jan Streuer weet nog niet of hij na dit seizoen nog blijft bij FC Twente. De technisch directeur wil eerst weten of de club nog door wil, voordat hij uitspraken gaat doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties