FC Twente Nieuws

Lof voor uitblinkende Smal: "Heeft zijn plek in de basis afgedwongen"

Lof voor uitblinkende Smal: "Heeft zijn plek in de basis afgedwongen"

Gijs Smal kwam medio 2020 binnen als de nieuwe linksback van FC Twente. Echter kreeg hij uit het niets concurrentie van jeugdspeler Jayden Oosterwolde. De man uit Noord-Holland verloor de concurrentiestrijd, maar is anderhalf jaar later alsnog de nummer één op de linksbackpositie.

Hij kreeg tegen AZ en Willem II al de voorkeur en speelde tegen Vitesse één van zijn betere wedstrijden in het shirt van FC Twente. Als kers op de taart gaf hij een assist op de 3-0 van Ricky van Wolfswinkel. Zelf probeerde hij het ook nog met een verraderlijk afstandsschot, maar deze werd met moeite uit het doel gehouden door Vitesse-goalie Houwen.

"Het was een fantastische pass van Smal", blikt ESPN-analist Simon Cziommer terug op de assist van Smal. "Ik wil de pass niet tekort doen, maar dit mag nooit gebeuren centraal in de verdediging. Je moet zo opgesteld staan dat je rugdekking kan geven en die andere moet veel dichter op Van Wolfswinkel zitten. Dan kan deze situatie helemaal niet ontstaan en kan de keeper gewoon op goal blijven. Het is een fout van drie spelers achterin."

De oud-speler van FC Twente denkt dan ook dat FC Twente er goed aan heeft gedaan om afscheid te nemen van Oosterwolde. "Het was even wisselen. De ene keer speelde hij wel en de andere keer weer niet. Hij speelt aan de bal heel goed en is een meerwaarde voor de ploeg. Daardoor heeft hij zijn plek in de basis afgedwongen. Daarom is de verkoop van Oosterwolde ook heel interessant voor FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties