FC Twente Nieuws

Maaskant onder de indruk van FC Twente: "Het zit gewoon goed in elkaar"

Maaskant onder de indruk van FC Twente: "Het zit gewoon goed in elkaar"

Ondanks de nederlaag tegen Ajax en het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles staat FC Twente nog altijd op een prima vijfde plek in de competitie. De achterstand op de nummer vier AZ is drie punten en nog overbrugbaar. Plek vier blijft het doel omdat deze aan het einde van de competitie rechtstreekse deelname op kan leveren aan de Conference League.

FC Twente krijgt dit seizoen van de analisten veel complimenten. Het voetbal is niet altijd sprankelend, maar er staat wel een team. Eén van die personen is voormalig NAC-trainer Robert Maaskant.

"FC Twente heeft een heel energiek elftal dat ook vooruit wil. Ze hebben daarbij de kwaliteit om ook in kleine ruimtes dingen te forceren. FC Twente zit gewoon goed in elkaar", aldus de 53-jarige Maaskant die in 2019 voor het laatst actief was als trainer. Toen bij VVV Venlo.

Ook vindt hij dat de selectie goed in elkaar steekt. "Ze hebben ook nog eens een fantastische bank. Kansen creëren door het afjagen van de tegenstander, dat doen ze." Dat lukt echter niet altijd. De ploeg heeft het lastiger tegen een tegenstander die heel compact staat en ze zelf echt moeten creëren."

Toch liet de ploeg zondag zien dat het ook een muur kan slopen. Echter was het wegwerken van een 2-0 achterstand naar een 3-2 voorsprong net iets teveel van het goede. De ploeg van Jans bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Vrijdag wacht de volgende wedstrijd. Dan speelt FC Twente uit bij RKC Waalwijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties