FC Twente Nieuws

Maud Koster uit Hengevelde naar beloften FC Twente Vrouwen: "Ik heb er heel veel zin in!"

Maud Koster uit Hengevelde naar beloften FC Twente Vrouwen: "Ik heb er heel veel zin in!"

Een droom komt uit voor Maud Koster uit Hengevelde; ze stapt over naar de beloften van FC Twente Vrouwen. “Ik ben voor Twente, al heel lang”, vertelt ze enthousiast. Sinds enkele seizoenen voetbalt Koster al in het Twents Regioteam, in het team O14.

Haar talent bleef niet onopgemerkt, want ze mocht al meedoen bij O17, terwijl ze nog vijftien moet worden. FC Twente Vrouwen nodigde haar al snel uit voor een stagetraining. “FC Twente was positief over me en ik wilde heel graag naar Twente", zegt ze tegenover Wegdam Nieuws. "Nu train ik elke week mee, naast de training en wedstrijd bij W.V.V.’34”.

Na een wedstrijd tegen Den Haag met het Twents Regioteam O17 ging de telefoon. "Mijn vader werd gebeld door de leiding van het Twents Regioteam en hij gaf de telefoon door aan mij", blikt Maud terug. "Toen werd me verteld dat ik stage mocht lopen bij FC Twente. Ik was er helemaal stil van, ik was zo blij!”

Het huidige seizoen maakt ze af bij haar club uit Hengevelde. “Je mag alleen per heel seizoen overstappen. Ik ben nog maar net 14 jaar en je moet 15 zijn om mee te mogen spelen in de competitie", legt ze uit. "Tot die tijd train ik vier keer per week en doe ik mee met de oefenwedstrijden”.

Maud is ambitieus en steekt dat niet over stoelen of banken. Waar ze over een paar jaar speelt? “Ik hoop nog steeds bij FC Twente, maar dan bij de Dames 1. Ik heb er veel zin in bij FC Twente”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties