FC Twente Nieuws

Maud Roetgering geniet van terugkeer: "Ben de gelukkigste vrouw op aarde"

Maud Roetgering geniet van terugkeer: "Ben de gelukkigste vrouw op aarde"

Maud Roetgering is na twee jaar weer terug op het trainingsveld van FC Twente. De 29-jarige verdediger stopte in 2020 met voetballen om zich te richten op een commerciële functie bij de club. Ze kon haar voetbalcarrière echter nooit goed afsluiten wegens de plotselinge stop van de competitie door het coronavirus, waardoor ze een half jaar geleden weer is begonnen met trainen. Afgelopen week trainde ze voor het eerst weer mee bij de Tukkers.

"Eigenlijk speelde het al best wel een tijdje in mijn hoofd", vertelt Roetgering in gesprek met 1Twente. "Sowieso richting begin vorig seizoen al wel. Dan zijn het alleen nog ideeën in je hoofd, die zijn nog niet concreet. Op een gegeven moment wist ik wel dat ik de daad bij het woord moest gaan voegen. Dus ik ben al echt wel lang aan het proberen om fit te worden, maar om dan die drempel over te gaan en daadwerkelijk ook weer te gaan vragen of het mogelijk is, die knop is in de winterstop omgezet."

Het gesprek over haar terugkeer met technisch manager René Roord verliep verrassend goed. "Ik heb uitgelegd wat mijn beweegredenen waren. Eigenlijk kwamen we daar samen best goed uit. Toen is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk sta ik hier toch weer, hè. We hebben gewoon heel goede afspraken gemaakt. Ik ga er alles aan doen om zo fit mogelijk hier te staan dit seizoen, om alles te geven voor dit team. De verwachtingen zijn in principe gewoon nul", aldus de verdediger.

Wat er ook gebeurt, Roetgering is dik tevreden. "Alles wat ik pak is mooi meegenomen en alles wat ik niet speel, het is niet dat ik daar lastig van ga worden. Ik heb gezegd, als mijn bijdrage aan het einde van het seizoen tien minuten tegen Alkmaar is, dan is dat tien minuten tegen Alkmaar. Als blijkt dat ik 36 volle wedstrijden ga spelen, dan zijn het 36 volle wedstrijden. Either way, ik ben de gelukkigste vrouw op aarde."

Toen Roetgering, die van 2007 tot 2020 al voor FC Twente uitkwam, besloot te stoppen, was het al een moeilijke keuze voor haar. "Achteraf ben ik ook wel van mening dat op het moment dat het seizoen was gelopen zoals het had moeten lopen, dat het oké was geweest. Alleen ik heb toen destijds in februari mijn laatste wedstrijd gespeeld zonder dat ik dat wist."

Wegens corona speelde ze zonder het te weten haar laatste wedstrijd. Dit bleef een dingetje voor Roetgering. "Het bleef een wond. Op een gegeven moment zei iemand tegen mij: 'Maud, wat houd je eigenlijk tegen om gewoon niet te vragen of het nog kan?' Toen dacht ik: wat houdt me eigenlijk tegen? Toen heb ik gewoon de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gewoon gegaan", besluit de 29-jarige verdediger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties