FC Twente Nieuws

McClaren over Ruiz: "Ik had niet verwacht dat hij zó goed was"

McClaren over Ruiz: "Ik had niet verwacht dat hij zó goed was"

Medio 2009 werd Bryan Ruiz overgenomen van KAA Gent. In België had hij dat seizoen ervoor in 32 wedstrijden twaalf keer gescoord en dertien keer een assist gegeven. Evert Bleuming, destijds scout van FC Twente, wees McClaren in 2009 aan op de aanvaller. Een groot succes zo is gebleken.

“Ik had niet verwacht dat hij zó goed was”, zo verteld toenmalig oefenmeester Steve McClaren in gesprek met 1Twente. “Hij was zeer goed en getalenteerd. Ik had hem gezien op video’s en live. Na het zien van die beelden vonden we hem leuk, maar aan het einde van het seizoen hielden we van hem.”

In het kampioensjaar speelde Ruiz alle 34 wedstrijden. Hierin kwam hij tot 24 doelpunten en gaf hij ook nog negen assists. “Hij leverde dat seizoen voor ons. Hij scoorde goals. Belangrijke doelpunten op belangrijke momenten”, zo vervolgt de Engelsman. “Wij waren een team waarvan je wist dat we in de laatste tien minuten nog konden scoren”, zo besluit McClaren.

Ruiz speelde twee seizoenen in Enschede. In 96 wedstrijden maakte de aanvaller 43 goals en gaf hij ook nog 28 assists. Medio 2011 vertrok de aanvaller voor 5 miljoen euro naar de Engelse Premier League. Hier ging hij spelen bij Fulham. In het seizoen 2013-2014 ging de aanvaller terug naar de eredivisie. Destijds werd hij door Fulham voor een halfjaar verhuurd aan PSV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties