FC Twente Nieuws

McClaren zorgt in Engeland voor opschudding met gevoelige uitspraak

McClaren zorgt in Engeland voor opschudding met gevoelige uitspraak

Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren heeft in Engeland stof doen opwaaien met een hele gevoelige uitspraak. De trainer van Derby County pleit namelijk voor een winterstop in het Engelse voetbal. Hij heeft als trainer in Nederland en Duitsland meerdere malen een winterstop meegemaakt en dat beviel hem goed.

"Ze waren fantastisch", aldus McClaren in de Daily Telegraph. "Het waren twee prima weken, waarna we op trainingskamp gingen en daarna startte de tweede seizoenshelft", voegt hij eraan toe.

"Het is iets waarvan ik weet dat ze het aan het verkennen zijn en ik moet bekennen: hoe sneller het komt, hoe beter het is. In de tussentijd kan iedereen gewoon genieten van voetbal rond de kerst en zullen we er mee door moeten gaan, we zijn het namelijk gewend", is McClaren reëel.

Richard Keogh, verdediger van Derby County, is het niet helemaal eens met McClaren, maar snapt beide kanten van het verhaal. "Dit is waarom iedereen houdt van Engels voetbal", geeft hij aan. "De periode rond de feestdagen is zwaar, fysiek en mentaal, maar je geniet van de wedstrijden. Er is gewoon geen beter gevoel dan wanneer je voetbal speelt."

"Er zijn veel spelers die veel voetbalwedstrijden spelen gedurende het seizoen en ik snap de gunstige kanten van een winterstop zodat iedereen weer fris kan worden. Maar aan de andere kant, het is wat de Engelse competitie zo moeilijk maakt veronderstel ik. Ik denk dat de buitenlandse spelers en trainers die overkomen toch zeer enthousiast hierover zijn", besluit Keogh.

[google]In Engeland is 'Boxing Day' een heilig fenomeen en kent men al jarenlang niets anders. Sinds kort gaan er in Nederland ook weer geluiden op om met kerst 'gewoon' te voetballen in de Nederlandse competities. Dit valt in het kader van de nieuwe opzet voor de Eredivisie en de Jupiler League. De veranderingen zouden vanaf het seizoen 2018/2019 in moeten gaan.

Derby County zelf speelt op 27 december en 31 december thuis tegen respectievelijk Birmingham City en Wigan Athletic. Op 2 januari brengt Derby County een bezoek aan Carrow Road voor de wedstrijd tegen Norwich City.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties