FC Twente Nieuws

Megalange blessuretijd ook in de eredivisie? Scheidsrechtersbaas is positief

Megalange blessuretijd ook in de eredivisie? Scheidsrechtersbaas is positief

De kans is aanwezig dat wedstrijden in de eredivisie vanaf het nieuwe jaar langer gaan duren. Dit zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond desgevraagd. De vraag komt voort uit de lange blessuretijden die worden gegeven tijdens het WK in Qatar. Tijdens de wedstrijd Engeland - Iran werd maar liefst 27 minuten aan extra tijd toegevoegd.

"Heel goed. Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad. We zijn al een aantal jaren bezig om dit beter te regelen in de eredivisie en het aantal minuten neemt al toe", aldus Van Egmond in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Toch is de beslissing om dezelfde regels te hanteren als de scheidsrechters tijdens het WK nog niet genomen. Van Egmond wil graag aan het eind van het toernooi de gemiddelden zien alvorens hij er een conclusie aan wil verbinden. Volgens hem komen de vele minuten extra tijd voort uit vele blessures en het feit dat er bij veel wedstrijden iets op het spel staan.

Van Egmond vindt het belangrijk dat er consequent omgegaan dient te worden met het toekennen van extra speeltijd na 90 minuten. "Het kan bijvoorbeeld 4-0 staan bij pakweg FC Twente - Fortuna Sittard, waardoor de verleiding groot is om er na anderhalf uur mee te stoppen. Maar een extra goal kan voor beide ploegen aan de eindstreep gigantisch belangrijk zijn. Misschien een detail, maar het is mogelijk dat je er Europees voetbal mee haalt. Of handhaving bewerkstelligt. Je moet hier dus uiterst zorgvuldig mee omgaan", besluit hij.

Poll: Extra lange blessuretijd in de eredivisie. Een goed plan?


[totalpoll id="199302"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties