FC Twente Nieuws

Meisje loopt blijvende schade op door vuurwerkbom Fiorentina-supporters

Meisje loopt blijvende schade op door vuurwerkbom Fiorentina-supporters

FC Twente kijkt met weinig plezier terug op het Europese avontuur. De ploeg werd uitgeschakeld in de play-offs en liep daardoor een bedrag mis van zo'n zeven miljoen euro. Daarnaast was het zeer onrustig tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Fiorentina waardoor de club ook nog boetes kreeg van de UEFA.

Het werd onvriendelijk nadat Fiorentina-supporters een vuurwerkbom in het onderliggende familievak gooiden. Journalist Eddy van der Ley laat weten dat één van de aanwezige supporters hierdoor voor het leven is getekend.

"Ik weet uit betrouwbare bron dat er een meisje is met blijvende gehoorschade", vertelt de presentator tijdens de laatste uitzending van Voetbaltijd. "Zij heeft dus voor de eeuwigheid gehoorschade op grond van de bom die naar benden is gegooid." De vraag is dan ook of er binnenkort een plexiwand mag worden verwacht om herhaling te voorkomen.

"Nee, zo snel gaat dat allemaal niet. We hebben de architect gevraagd iets te ontwerpen en dan moet de constructeur een berekening maken. Als we geluk hebben lukt het in de winterstop, als het tegenzit in de zomer", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

"We doen al het mogelijk eraan. Degene die in het stadion zijn geweest de afgelopen zaterdag hebben kunnen zien dat er al verdere maatregelen waren genomen. We doen er alles aan om dit soort excessen te voorkomen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties