FC Twente Nieuws

Misidjan kijkt terug op overlijden 'broer' Lukoki en prachtige ervaring op emotionele dag

Misidjan kijkt terug op overlijden 'broer' Lukoki en prachtige ervaring op emotionele dag

Afgelopen mei overleed Jodi Lukoki, dat seizoen nog contractspeler bij FC Twente. Het kwam als een grote schok voor iedereen. Een speler die er veel moeite mee had en nog altijd heeft, is Virgil Misidjan. Hij kijkt terug op het overlijden van Lukoki, die meer voor hem betekende dan alleen een oud-teamgenoot.

"Toen ik het in eerste instantie kreeg te horen, was ik wel heel erg geschokt. Ik wist al wel een paar dagen daarvoor dat er iets speelde. Daar was ik al heel erg van geschrokken. Toen ik het nieuws binnenkreeg dat hij het niet gered had, was ik wel heel erg geschrokken. Ik kreeg berichten binnen, je wordt gebeld. Je leest van alles, ook verhalen die niet kloppen, wat extra pijn doet, ook voor zijn familie. Iedereen heeft iets gehoord en maakt zijn eigen verhaal en dat komt dan weer terug bij jou. Dan denk je: het is al een vervelende periode, laat het gewoon hoe het is, ga er niet nog een extra verhaal aanplakken of er dingen van maken die niet zo zijn gegaan", vertelt hij bij 'Licht uit, spot aan' op het YouTube-kanaal van FC Twente.

"De eerste dag kon ik het niet geloven, de tweede dag nog steeds niet. Ik dacht dat je het naarmate de tijd vordert kan accepteren. Je probeert ermee te leven, maar het is nog steeds wel heel moeilijk. Als ik aan de mooie momenten denk die ik met hem gehad, in Bulgarije, maar ook voordat we in Bulgarije samenspeelden. We hebben veel samen gelachen en plezier gehad. In Bulgarije woonde hij naast mij. We waren gewoon elke dag samen. Het was voor mij gewoon een broer. Het was niet een vriend meer, het was gewoon familie. Zo gingen we ook met elkaar om. Als je dan hoort dat een broeder van je tot zijn einde is gekomen, dat is wel heel pijnlijk", aldus Misidjan, die in Bulgarije samenspeelde met Lukoki bij PFK Ludogorets 1945.

Twee dagen na het nieuws dat Lukoki was overleden, moest FC Twente alweer een wedstrijd spelen, thuis tegen FC Groningen. "Ik had nog met de trainer gesproken, hij vroeg nog of ik het kon", zegt Misidjan. "Het was wel heel moeilijk, maar wat mij kracht gaf, was dat zijn familie kwam kijken. Ik wilde graag voor zijn familie die wedstrijd spelen. Maar ik moet ook wel eerlijk toegeven dat het heel moeilijk was en dat het meer energie van me had afgenomen dan ik zelf doorhad. Ik dacht: naarmate de wedstrijd vordert voel ik me misschien wel beter. Maar het had wel meer invloed op me dan ik zelf dacht, moet ik eerlijk zeggen", zegt de 29-jarige aanvaller.

Uiteindelijk was het wel een mooie wedstrijd, want FC Twente behaalde Europees voetbal. "Dat we die wedstrijd dan zo afsluiten en te horen krijgen dat we Europees voetbal mogen gaan spelen... Ik dacht: het kan niet mooier. Voor de wedstrijd was het al best emotioneel met zijn zoontje en zijn familie die op de tribune zit. Als je dan zo'n dag zo kan afsluiten... Dat was voor mij echt de mooiste wedstrijd die ik ooit heb mogen ervaren. Ik heb er wel een hele mooie herinnering aan overgehouden", aldus Misidjan.

Heeft het overlijden van Lukoki het team van FC Twente ook sterker gemaakt? "Als je naar ons seizoen kijkt, denk ik dat we op een gegeven moment een band begonnen te creëeren. Die band heeft er ook voor gezorgd dat we hele goede resultaten konden behalen. Ik denk dat het qua teamspirit en hoe we met elkaar omgingen sowieso al goed zat. Ik denk dat dat misschien de laatste twee procent was die we nog nodig hadden. Ik denk dat je aan hoe we die wedstrijd gespeeld hebben ondanks wat er gebeurd was die dagen daarvoor kan zien dat we echt een team zijn samen", besluit Misidjan het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties