FC Twente Nieuws

Naam zaakwaarnemer Corona gelinkt aan transfers gefinancierd door drugsgeld

Naam zaakwaarnemer Corona gelinkt aan transfers gefinancierd door drugsgeld

Drugs en voetbal, in Latijns Amerika zijn ze innig met elkaar verbonden. Geld dat wordt verdiend met de handel in drugs, wordt witgewassen door het op een bankrekening te zetten en vervolgens te herinvesteren in voetbaltransfers. Onlangs kwam naar buiten dat de transfer van Rafael Márquez, die ooit de clubkleuren van FC Barcelona verdedigde, naar Atlas Guadalajara was gefinancierd met witgewassen geld.

Het Juárez Kartel zou betrokken zijn bij de transfer van de 38-jarige Mexicaan. Het Juárez drugskartel is geen onbekende in de voetbalwereld. Universo Deportivo publiceerde een lijst met voetballers waarvan de transferrechten in handen waren van drugsbaronnen. Op de lijst komen we één voormalig speler van FC Twente tegen: Jesús Corona.

Eerder berichtten we al over de dubieuze eigenaren van de transferrechten van de Mexicaan. De zaakwaarnemer van de technicus gaat ook niet vrijuit. De Argentijn Matías Bunge nam het witgewassen geld aan, zodat de transfer van zijn client naar FC Twente doorgang kon vinden.

De naam van Bunge wordt ook gelinkt aan andere namen die actief zijn in de drugswereld. Hij zou met hen hebben samengewerkt om financieringen van transfers rond te krijgen. Het is aannemelijk dat hij hier zelf ook een leuke boterham aan overhield.

[google]Overigens is het niet zo dat FC Twente door het aantrekken van Corona betrokken was bij witwaspraktijken. Investeerders bezaten 60% van de transferrechten van de 24-jarige buitenspeler, FC Twente betaalde voor 30% en kreeg ook 30% van de €10,5 miljoen die zijn transfer naar FC Porto in 2015 opbracht. De overige 10% waren waarschijnlijk in het bezit van Bunge.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties