FC Twente Nieuws

Nieuwe plannen vooral gericht op topclubs: "Beter gaan presteren in Europa"

Nieuwe plannen vooral gericht op topclubs: "Beter gaan presteren in Europa"

Gisteren vond de tweede bijeenkomst plaats waar werd gesproken over de nieuwe plannen voor het Nederlands voetbal. De meningen lopen erg uiteen, en dat komt vooral doordat iedereen zijn of haar mening mag geven. Toch zal uiteindelijk iedereen tevreden gesteld moeten worden, zo ook de supporters. Misschien wel de belangrijkste schakel in het geheel.

In december vindt de laatste gespreksronde plaats en dan wordt er in het voorjaar 2017 gekeken of er daadwerkelijk enkele zaken naar voren worden gebracht. Mocht dit gebeuren, en het wordt goedgekeurd, dan vinden de eerste veranderingen plaats vanaf het seizoen 2017-2018, of zelfs nog een seizoen later.

Met een online enquête wordt de mening van de supporters gepeild. De clubs zijn het ermee eens dat voetbalfans mogen meepraten over de nieuwe opzet voor de Eredivisie, Jupiler League en de KNVB Beker. "Wij hebben een grote, loyale supportersschare, met een uitgesproken mening. Daarom vind ik het goed dat ook zij inspraak hebben." aldus Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC Breda op de officiële website van de Eredivisie.

[google] Goetzee grijpt ook nog even de kans om de denkwijze van zijn eigen supporters aan te halen. "Onze supporters zijn bijvoorbeeld uitgesproken over de jong-elftallen en niet zo enthousiast over de vrijdagavond. NAC wil het liefste op zaterdag voetballen, maar als de rest van de competitie aan de vrijdag wil vasthouden, weet ik dat dit een lastig traject wordt, want ze gaan voor één centrale speeldag." vervolgt hij. Supporters die hun mening willen geven kunnen dat doen door op deze link te klikken.

Zo wordt er bijvoorbeeld ook met een schuin oog naar het buitenland gekeken. Nederland loopt namelijk achter op veel andere Europese landen, om over de titel 'Mickey Mouse-competitie' nog maar te zwijgen. "Als de topclubs in Nederland door een nieuwe opzet beter gaan presteren in Europa komt dat het totale Nederlandse voetbal ten goede en daar streven we naar." verklaart Harm van Veldhoven, die veel ervaring heeft in het Belgische voetbal.

Gerard Nijkamp van PEC Zwolle benadrukt dat de ze niet te hard van stapel gaan lopen met het doorvoeren van misschien wel drastische plannen. Daarom begint hij klein. "Misschien is het wel voldoende om een aantal aanpassingen door te voeren in het huidige format, zoals het aantal teams en de aanvangstijden." besluit Nijkamp.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties