FC Twente Nieuws

Nijboer de opvolger van Brüggenwirth? "Die weet hoe de hazen lopen"

Nijboer de opvolger van Brüggenwirth? "Die weet hoe de hazen lopen"

De RvC van FC Twente is momenteel druk bezig met de zoektocht naar een geschikte opvolger van de ontslagen algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth. De Brabander zag het vertrek zelf niet aankomen en is boos over de manier hoe de club het slechte nieuws naar hem overbracht.

FC Twente heeft aangegeven de tijd te nemen in de zoektocht naar de definitieve opvolger en de kans is groot dat Paul van der Kraan wordt gevraagd tijdelijk terug te keren. Hij nam op 1 september definitief afscheid van FC Twente. Maar moet de definitieve opvolger nu ook per se ervaring hebben in het voetbal? Volgens René Wagelaar begon ook Van der Kraan als leek in de voetbalwereld.

"FC Twente had Paul van der Kraan en dat was wel top. Die was gepokt en gemazeld in de voetballerij, maar heeft zelf niet hoog gespeeld", zo vertelt de zaakwaarnemer aan tafel bij Voetbaltijd. "Hij wist uiteindelijk wel hoe de lijnen liepen en deed het wel heel goed bij FC Twente. Dus het kan wel." Of hij terug moet keren als ad interim? "Ik zou graag willen dat Paul het weer oppakt tot ze een goede nieuwe algemeen directeur hebben."

Nico-Jan Hoogma wordt genoemd als kandidaat nummer één, maar Wagelaar weet niet of dat zo verstandig is. "Het ligt natuurlijk wat gevoelig, maar het is ook afhankelijk wat er gaat gebeuren met Jan Streuer. Die gaat ook een keer afscheid nemen en wil Nico niet op die plek komen? Maar als hij komt als algemeen directeur, dan moet hij zich daar ook aan houden. Meestal als het een voetbalman is, dan gaat hij ook op die andere stoel zitten. Dat zou niet moeten, maar dat is nou eenmaal een feit."

Dan wordt Wagelaar gevraagd naar een ander alternatief. "Ik weet wel een hele goede, Bert Nijboer. Hij kent heel Overijssel, zo niet nog meer provincies, en is goed ingevoerd in de voetballerij." Nijboer heeft meerdere bedrijven en werkte onder andere als directeur voor Reggeborgh van Dick Wessels. "Die is gepokt en gemazeld en heeft daarnaast bewezen verstand van voetbal te hebben door HHC Hardenberg neer te zetten zoals het er nu staat."

"Ik heb in het verleden wel eens contract gehad met spelers die daar naar toe gingen. De visie en hoe Bert erover praat, dat heeft hij goed gedaan." Er is echter wel een groot verschil tussen HHC en FC Twente. "Maar Bert kent het hele bedrijfsleven in Overijssel en weet dus wel hoe de hazen lopen, dat wist Brüggenwirth niet. Je moet ook gesteund worden door de achterban, dat is heel belangrijk. Met Brüggenwirth was het al vrij snel een verkeerd huwelijk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties