FC Twente Nieuws

Nijkamp: Keuze Jans na racisme-rel was een 'verstandig en wijselijk besluit'

Nijkamp: Keuze Jans na racisme-rel was een 'verstandig en wijselijk besluit'

Ron Jans werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt door FC Twente. De trainer had enkele maanden daarvoor zijn ontslag ingediend bij FC Cincinnati nadat hij werd beschuldigd van racisme. Het gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Gerard Nijkamp, general manager bij de Amerikaanse club.

"Ineens werd Ron in verband gebracht met racisme. Terwijl iedereen weet dat hij absoluut geen racist is. Maar dat wilde de spelersbond men op den duur wel laten geloven. Maar intern is dat nooit een issue geweest."

Jans en Nijkamp kennen elkaar door en door en de trainer werd dan ook op voordragen van Nijkamp naar Amerika gehaald. Hier kon hij echter niets doen om Jans te behouden voor de club na de racisme-rel. "Ron heeft toen zelf besloten om op te stappen", vervolgt de manager in gesprek met De Vries van De Stentor.

"Een verstandig en wijselijk besluit", zo noemt Nijkamp de lastige beslissing van Jans. "De situatie was onhoudbaar geworden." Ondanks alles besloot Nijkamp zelf bij de club te blijven. "Maar Ron en ik hebben het goed afgerond. Er is totaal geen rancune."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties