FC Twente Nieuws

Noa Lang ontloopt schorsing na opmerkelijke rode kaart

Noa Lang ontloopt schorsing na opmerkelijke rode kaart

Noa Lang is ontsnapt aan de schorsing die hem boven het hoofd hing. De aanvaller zou afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen AA Gent de scheidsrechter hebben aangeraakt en werd hierdoor met rood van het veld gestuurd.

Lang startte in het desbetreffende duel vanaf de bank en mocht bij een 2-0 achterstand in eigen huis het veld betreden. Na twaalf minuten was hij belangrijk door de assist te verzorgen op de aansluitingstreffer. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen man en zonder Lang.

Nadat zijn collega Balanta zijn tweede gele en vervolgens rode kaart kreeg, besloot Lang zich ermee te gaan bemoeien. Hij raakt de arm aan van de scheidsrechter waarna hij direct de rode kaart getoond kreeg. Vol ongeloof ging Lang naar de kant, schreeuwend: 'ik deed niks, ik deed helemaal niks'.

Na afloop van de wedstrijd liet de scheidsrechter weten dat Noa Lang inderdaad rood kreeg omdat hij hem zou hebben geraakt. De leidsman verklaarde dat hij het idee had dat Noa Lang de kaart uit zijn hand wilde pakken. Iets dat niet terug is te zien op de beelden. De Belgische tuchtcomissie lijkt het hiermee eens en stelt dat er geen schorsing nodig is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties