Onder 21 doet goede zaken in strijd om promotie naar het hoogste niveau

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht naar promotie naar Divisie 1A, het hoogste Nederlandse niveau. De ploeg nam het afgelopen zaterdag op tegen VVV Venlo en won de wedstrijd met 2-1. De doelpuntenmakers waren Olaf Kok en Irakli Yegoian.

Onder 21 kwam vlak voor rust op voorsprong uit een strafschop nadat Lasse Wehmyer onderuit werd gehaald binnen de zestien meter. Het was Kok die het cadeautje een minuut voor rust uitpakte. In de tweede helft was het Irakli Yegoian die in de 56e minuut de score verdubbelde. VVV deed in de 78e minuut nog iets terug door de aansluitingstreffer te scoren, maar verder kwamen de Limburgers niet.

Net als FC Twente / Heracles Onder 21 wist ook NAC Onder 21 te winnen. Hierdoor blijven de Brabanders koploper met twee punten voorsprong op de Tukkers. Wel liep Onder 21 twee punten uit op de andere concurrenten NEC en FC Den Bosch. Het onderlinge treffen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De nummers een en twee promoveren naar het hoogste niveau. Het gat met de nummer drie FC Den Bosch is opgelopen van drie naar vijf punten.