FC Twente Nieuws

Ontslag groot raadsel voor Brüggenwirth: "Het waren twee fantastische dagen"

Ontslag groot raadsel voor Brüggenwirth: "Het waren twee fantastische dagen"

Vandaag kwam er een einde aan de samenwerking tussen FC Twente en Jan-Willem Burüggenwirth. De keuze om de wegen te scheiden kwam niet van de algemeen directeur, maar vanuit de club. FC Twente bracht naar buiten dat er geen match was tussen beide partijen, maar Brüggenwirth zelf denkt daar anders over.

"Geen match? Dat weet ik niet. Niemand weet de exacte reden waarom ik moest stoppen", zo vertelt hij in gesprek met Adformatie. "Wel is duidelijk: als de aandeelhouder beslist, dan moet je je daar bij neerleggen. Dat zijn de regels. Maar ik had wel door willen gaan. Ik ben een makkelijk en toegankelijk mens."

"Er waren twee duidelijke doelen: met de club naar het linkerrijtje van de eredivisie en weer zwarte cijfers schrijven. Het eerste is al gerealiseerd, het tweede is lastiger, want corona werkt niet mee."

Het nieuws dat de stadions weer moesten sluiten kwam dan ook hard aan bij FC Twente. Berekeningen laten zien dat de club per wedstrijd zonder toeschouwers meer dan 900.000 omzetverlies lijdt.

Toen Brüggenwirth startte was de voetbalwereld onbekend terrein. Dit was vooraf besproken. Zo begon hij ook ooit bij Radio 538 terwijl hij niets wist van radio maken. "We zijn er op deze manier ook ingestapt", zo vervolgt hij het gesprek met Maarten Hafkamp.

"Mijn CFO (Financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld, red.) vertelde me dat hij ook drie jaar heeft moeten nemen om de voetbalwereld echt te begrijpen. Die kans heb ik helaas niet gekregen. Maar het was een hele gave ervaring. Het waren twee fantastische dagen", besluit hij met een lach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties