FC Twente Nieuws

Oosterwijk baalt flink na teleurstellende rentree: "Flink ziek van"

Oosterwijk baalt flink na teleurstellende rentree: "Flink ziek van"

Twee jaar geleden besloot Jari Oosterwijk na een flink aantal tegenslagen te stoppen met voetballen. De beslissing werd gemaakt na het seizoen dat hij met FC Twente kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie en na één seizoen afwezigheid terugkeerde in de eredivisie. Na een periode van bezinning besloot de spits de kicksen toch weer aan te trekken en is sinds dit seizoen speler van HHC Hardenberg.

De keuze voor de ploeg uit de tweede divisie was eenvoudig. "Eerst belde de trainer om te vragen hoe het met mij ging. Aan het einde van het vorige seizoen is het concreet geworden. Ik wist wel dat ik naar HHC zou gaan als ik weer in de tweede of derde divisie wilde spelen. Het past bij mij. De sfeer in de club, de mentaliteit", zo vertelt de spits in gesprek met de Stentor.

Het niveau is hem niet vreemd want met Jong FC Twente speelde Oosterwijk eveneens in de tweede divisie. Echter is hij nog lang niet terug op zijn oude niveau. Uiteraard niet vreemd als je er twee jaar uit bent, geweest.

"In de tweede en derde divisie is het redelijk fysiek voetbal, ik heb nog wel een kleine achterstand. Dat heeft vooral met wedstrijdritme te maken. Ik moet gewoon voorzichtig zijn, niet te gek doen, om blessures te voorkomen."

Afgelopen weekend maakte hij zijn officiële debuut in de met 1-0 verloren thuiswedstrijd tegen Scheveningen. Oosterwijk werd in de 66e minuut gewisseld en was dan ook teleurgesteld. Over zijn doelen wilde hij dan ook niets kwijt. "Laat ik maar beginnen met een treffer. Nu ben ik vooral ziek van de nederlaag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties