FC Twente Nieuws

Open brief burgemeester Van Veldhuizen: "Impact is keihard aangekomen"

Open brief burgemeester Van Veldhuizen: "Impact is keihard aangekomen"

Beste en lieve Enschedeërs,

Om met de deur in huis te vallen: De impact van het coronavirus is ook in Enschede keihard aangekomen. De eerste maatregelen hebben ons sociale, culturele en sportieve leven al behoorlijk op de kop gezet. Afgelopen zondag kwam daar de sluiting van scholen, cafés en restaurants met onmiddellijke ingang nog eens overheen. Nu is het alle hens aan dek om samen te zorgen dat we zo snel mogelijk weer naar het ’normale Enschedese leven’ terugkeren. Met de minste gezondheidsschade en de minste overlast voor alle inwoners van onze stad. Hoe lang het gaat duren? In ieder geval tot en met 6 april. Hopelijk zien we vanaf volgende week of alles wat we nu doen echt heeft geholpen en we het virus eronder krijgen.

De maatschappelijke en economische schade is op dit moment niet goed te overzien. Maar we weten dat de rekening zal oplopen wanneer we nu niet met zijn allen, ieder van ons, jong en oud, doen wat nodig is om het virus de wereld uit te helpen. Laten we de maatregelen die bekend gemaakt zijn massaal en precies opvolgen. Dat we ons leven zo drastisch moeten aanpassen is voor ons allemaal nieuw, maar het is echt noodzakelijk om de crisis de baas te worden zodat ook Enschede er zo sterk mogelijk uitkomt.

[google]

Onze vrijheid wordt beperkt en ieders verantwoordelijkheid is groot. Soms zelfs letterlijk van levensbelang. Niemand van ons maakte ooit een pandemie op deze schaal mee en het zal als herinnering zeker bij ons blijven. Laten we zorgen dat het een herinnering wordt waarin ook het gevoel van onderlinge zorg en verbondenheid een plaats krijgt. Geef het leven in Enschede, juist in tijden van zorg en nood, de juiste glans.

Er zijn al veel prachtige aanbiedingen en initiatieven. Doe goed! Ook dat is Enschede. Steun ook en vooral de mensen die in de zorg en op tal van andere plaatsen keihard werken om het gewone leven zo goed en kwaad als dat gaat, draaiend houden. Wees zuinig op elkaar en kijk naar elkaar om. Als Enschedeërs staan we bekend als nuchtere mensen die oog hebben voor elkaar. Noabers die er voor elkaar zijn als dat nodig is. Ik hoop op een mooie en gezonde Enschedese lente.

Met een hartelijk en warme groet,

Onno van Veldhuizen
Burgemeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties