FC Twente Nieuws

Opvolger Veerman en Twente-plaaggeest Tahiri mist FC Twente - Heerenveen

Opvolger Veerman en Twente-plaaggeest Tahiri mist FC Twente - Heerenveen

FC Twente is afgelopen week weer begonnen met trainen in aanloop naar de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is op zaterdag 15 januari thuis tegen SC Heerenveen. Een duel tussen de huidige nummer zes en nummer tien van de ranglijst. Het gat met SC Heerenveen is zeven punten. In de uitwedstrijd op 26 september 2021 wist de ploeg van Ron Jans met 2-3 te winnen. De doelpuntenmakers van Twentse kant in die wedstrijd waren Van Wolfswinkel, Rots en een eigen doelpunt van verdediger Sven van Beek.

Het is afwachten wie op het middenveld van FC Twente staan tegen SC Heerenveen. Door de afwezigheid van Zerrouki en Sadílek is het voor Ron Jans puzzelen wie hij samen met Michel Vlap op het middenveld moet zetten. Het is nog twijfelachtig of aanvoerder Wout Brama terug zal keren op het middenveld na zijn blessure.

SC Heerenveen heeft afgelopen week sterkhouder Joey Veermaan verkocht aan PSV voor een bedrag van 6 miljoen euro. De ploeg uit Heerenveen presenteerde vandaag middenvelder Anas Tahiri als vervanger. Het is voor Tahiri niet de eerste keer dat hij zal uitkomen in de Eredivisie.

Van 2018 tot 2021 speelde de creatieve middenvelder voor RKC Waalwijk. In de laatste vier ontmoetingen met FC Twente wist Tahiri met RKC drie keer te winnen. In die vier duels scoorde de middenvelder twee keer tegen de Tukkers. Op basis van de statistieken is FC Twente één van zijn favoriete tegenstanders.

Anas Tahiri zal de aankomende wedstrijd tegen FC Twente alleen niet van de partij zijn. De van het Roemeense CFR Cluj overgekomen speler is nog niet wedstrijdfit. Tahiri speelde zijn laatste wedstrijd op 6 augustus. Daarna liep hij een blessure op en heeft hij tot op heden geen minuten meer gemaakt. Kijkend naar de geschiedenis is het voor FC Twente een lichtpuntje dat hij er niet bij kan zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties