FC Twente Nieuws

Opzet kersverse onder21 competitie: Clubs strijden om plek in Tweede Divisie

Opzet kersverse onder21 competitie: Clubs strijden om plek in Tweede Divisie

Komend seizoen gaat de nieuw geïntroduceerde onder21 competitie van start. FC Twente is één van de deelnemende clubs en is enthousiast. Zelfs zo enthousiast dat de club na jaren afscheid neemt van Jong FC Twente. Hierdoor zal onder21 het tweede elftal worden van de Tukkers.

Inmiddels is er ook wat meer bekend over de invulling van de competitie. In totaal hebben 23 van de 34 profclubs zich ingeschreven waarvan maar één van de vier topclubs uit de eredivisie. Alleen Feyenoord sluit aan terwijl Ajax, AZ en PSV de competitie links laten liggen. Dit komt omdat ze met hun beloften teams al deelnemen aan de eerste divisie.

FC Twente zal vanaf komend seizoen nauw gaan samenwerking met Heracles. Onder welke naam en met welke shirts is vooralsnog niet bekend. FC Twente/Heracles is niet het enige combinatieteam. Ook Helmond Sport en en VVV gaan de competitie in als één.

[google]

De bedoeling is dat de onder21 competitie gaat bestaan uit vier divisies, elk bestaande uit acht clubs. Er worden per seizoen twee competities afgewerkt, een najaar en een voorjaarscompetitie. In welke divisie een club start is afhankelijk van de resultaten van de beloften én het onder19 team in het seizoen 2019-2020. De indeling zal bekend worden gemaakt zodra de inschrijving is gesloten.

Deelnemers van de hoogste divisie strijden voor een belangrijke prijs en dat is promotie naar de Tweede Divisie. FC Twente heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het in de toekomst graag weer aan wil sluiten in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Feyenoord heeft dezelfde missie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties