Oranjevrouwen winnen eerste groepswedstrijd door doelpunt Renate Jansen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft vandaag met 1-0 van China gewonnen in de Algarve Cup. Het enige doelpunt bij de Oranjeleeuwinnen viel door een schot van FC Twente-speelster Renate Jansen, waarmee de eerste overwinning in de groepsfase van het toernooi werd geboekt.

In de dertiende minuut opende Jansen de score namens de Oranjevrouwen. De aanvalster van FC Twente schoof de bal na een mooie aanval langs de Chinese doelman, en zette zo de 1-0 op het scorebord. Vlak voor rust kreeg Jansen weer een kans, maar er restte slechts een hoekschop. In de zestigste minuut kreeg FC Twente-middenveldster Sherida Spitse tevens een mogelijkheid, maar de bal wist het doel niet te vinden. Beide ploegen kregen daarna nog genoeg kansen op een doelpunt, maar dit mocht niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 1-0 in het voordeel van Nederland.

[google]Maar liefst vijf speelsters van FC Twente Vrouwen werden opgeroepen om met de Oranjevrouwen mee af te reizen naar de Algarve Cup. Renate Jansen, Sherida Spitse, Lineth Beerensteyn en Jill Roord mochten vandaag in de basis starten. Ook Siri Worm is voor de interlands opgeroepen, maar moest het vandaag genoegen nemen met een plek op de tribune. Aankomende vrijdag spelen de Oranjeleeuwinnen de tweede wedstrijd in de groepsfase, wanneer ze een krachtmeting met Zweden staat de wachten.

Opstelling Oranjevrouwen: Christ; Van der Most, Dekker (46. Zeeman), Van den Bulk, Van Es (60. Van den Berg); Middag, Roord, Spitse; Beerensteyn, Folkertsma, Jansen (72. Miedema).