Oud-middenveldster FC Twente maakt openingstreffer in gewonnen wedstrijd Oranjevrouwen

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft vandaag met 2-3 van Japan gewonnen in de Algarve Cup. Het toernooi bestond uit drie poules, waarin de Oranjeleeuwinnen streden om de vijfde en zesde plek. De score werd vandaag geopend door voormalig FC Twente-middenveldster Anouk Dekker. Sherida Spitse was de enige Tukker die vandaag in de basis begon. Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Siri Worm en Jill Roord begonnen op de bank.

Na ruim tien minuten spelen zette Dekker al de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten daarna werd de voorsprong zelfs verdubbeld tot 2-0, na een doelpunt van aanvalster Lieke Martens. In de negentiende minuut maakte Japan de aansluitingstreffer, Yokoyama schoot de bal van grote afstand in het doel. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-2 tussenstand.

[google]In de slotfase van het duel werd de score teruggebracht naar 2-2. Verdedigster Sheila Van den Bulk raakte een voorzet van Japanse kant verkeerd, en verschalkte zo haar eigen keepster. Echter viel in blessuretijd nog de winnende 2-3 voor de Oranjevrouwen, nadat Vivianne Miedema aan een solo begon en meedogenloos de 2-3 binnenschoot. Hierdoor werd een aankomende strafschoppenserie vermeden, en eindigde de wedstrijd in 2-3 in het voordeel van Nederland.

Opstelling Nederlands Vrouwenelftal: Geurts (90. Van Veenendaal); Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Van Es; Dekker, Van de Donk, Spitse (78. Middag); Van de Sanden (78. Beerensteyn), Miedema, Martens.