FC Twente Nieuws

Oud-speelster FC Twente hoopt ambities waar te maken: "Ik moest wel even slikken"

Oud-speelster FC Twente hoopt ambities waar te maken: "Ik moest wel even slikken"

Het is alweer even geleden dat Shanice van de Sanden uitkwam voor FC Twente. Sinds het seizoen 2015/2016 staat de voormalig speelster van de vrouwenafdeling in Enschede onder contract bij het Engelse Liverpool. Deze zomer mag zij zich gaan richten op het EK Voetbal, dat in Nederland gespeeld zal worden.

Haar eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal speelde ze op haar zestiende, onder bondscoach Vera Pauw. Nederland speelde in 2009 de halve finale op het EK in Finland en Shanice van de Sanden mocht haar debuut maken. Toen de bondscoach er in het voorjaar van 2010 mee stopte, betekende dit ook het einde van de interlandcarrière van de voetbalster. Vijf lange jaren gingen er voorbij voordat Van de Sanden weer mocht aantreden bij de Oranje Leeuwinnen.

Het Engelse Liverpool nam de voetbalster in 2015 over van de vrouwenafdeling van FC Twente, dat toen gouden jaren beleefde en prijs na prijs pakte. "Vroeger dacht ik dat ik niet veel ging bereiken in het leven, ik vond mezelf niet veel waard. Ik moest wel even slikken toen Liverpool me wilde hebben." vertelt ze in Helden Magazine.

[google] Strijdlust heeft Van de Sanden altijd al gehad. Zo speelde ze in mei 2011 bijvoorbeeld de bekerfinale tussen SC Heerenveen en AZ. "Ik was in de finale gewisseld omdat ik weer eens een grote mond had gehad in de rust. We stonden achter en de trainer wilde een aanvaller wisselen voor een verdediger… Ik riep: ‘Kom op, man, we moeten scoren!’ En ik gooide een flesje Aquarius door de kleedkamer. Na afloop had ik er spijt van."

Shanice van de Sanden speelt voorlopig nog bij Liverpool, maar denkt intussen al wel vast na over de toekomst. "Ik wil ook nog graag naar Amerika om te voetballen." Of haar droom al gauw werkelijkheid kan worden is niet te zeggen, maar concurrentie zal ze toch altijd blijven houden. Van de Sanden is immers wat te weten gekomen en daar haalt ze een wijze les uit. "Dat meiden snel jaloers zijn. Ik gun iedereen het beste, maar dat is niet altijd wederzijds."

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

LIKE ONZE FACEBOOK PAGINA

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties