FC Twente Nieuws

Ould-Chikh keert met FC Volendam én kunstgrasveld terug in de eredivisie

Ould-Chikh keert met FC Volendam én kunstgrasveld terug in de eredivisie

Vorige week was het FC Emmen dat promotie af wist te dwingen naar de eredivisie. De Emmenaren keren hiermee binnen een jaar terug op het hoogste niveau. Vrijdagavond lukte het FC Volendam ook om te promoveren, de club waar voormalig FC Twente-aanvaller Bilal Ould-Chikh tegenwoordig onder contract staat. Voor de club uit het vissersdorp is het echter alweer 13 jaar gelden dat de ploeg voor het laatst actief was in de eredivisie.

De supporters van FC Twente zullen tevreden zijn met de twee promovendi. FC Emmen is relatief dichtbij en FC Volendam-uit staat al jaren hoog op het lijstje met de meest favoriete uitwedstrijden. Voor de spelers van FC Twente kleeft er echter wel een nadeel aan de promotie van het tweetal. Beide clubs spelen nog op kunstgras.

In het geval van FC Emmen blijft dit ook het geval, dit liet voorzitter Ronald Lubbers eerder dit seizoen al weten. De club wil wel, maar het vervangen van het huidige veld zou de club zo'n één miljoen euro gaan kosten. Aangezien de club plannen heeft om het stadion uit te breiden heeft het besloten om de grasmat dan pas te vervangen.

Bij FC Volendam is het een ander verhaal. Net als FC Emmen is de club zeer welwillend, maar dan moet de club wel een nieuwe locatie hebben waar het kan trainen. Afgelopen winter werd er een hagelnieuw kunstgrasveld neergelegd voor anderhalf seizoen. Daarna gaat het veld over naar de nieuwe trainingslocatie. Het houdt in dat zowel FC Emmen als FC Volendam komend seizoen een kunstgrasveld meenemen naar de eredivisie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties