FC Twente Nieuws

Pechvogel Bijen wilde stoppen met voetballen: "Ik was het zat"

Pechvogel Bijen wilde stoppen met voetballen: "Ik was het zat"

In de zomer van 2020 besloot Peet Bijen dat het tijd was voor wat anders. Na jaren hectiek bij FC Twente besloot hij in te gaan op het aanbod van ADO Den Haag. Na zes competitiewedstrijden raakte hij geblesseerd en speelde sindsdien al bijna 18 maanden geen officiële wedstrijd meer. Maar wat hield de verdediger, inmiddels contractspeler bij FC Emmen, zolang aan de kant?

"Ik kwam na een kopduel verkeerd terecht en verzwikte mijn enkel. De meeste mensen zwikken naar de buitenkant, ik zwikte naar binnen, waardoor de gewrichten wat verschoven en dat komt niet vaak voor", zo vertelt de Hengeloër in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Bij de gebruikelijke blessures heeft een speler een stip aan de horizon. Dat was bij de blessure van Bijen niet het geval. "Bij de meeste blessures heb je een tijdspanne. Als je je kruisband afscheurt, dan weet je dat je er minimaal een jaar uit ligt. Ik had geen enkel houvast. Drie maanden? Vijf maanden, een jaar? Het schoof telkens op, zonder dat er verbetering optrad."

Het dreef de verdediger tot wanhoop. Zelfs zo erg dat hij eind 2021 overwoog om er helemaal mee te stoppen. "Toen heb ik serieus overwogen om te stoppen. Ik was het zat. Maar na gesprekken met mijn familie en met mensen bij de club besloot ik om nog een maand of drie er vol voor te gaan. Anders zou ik er spijt van krijgen, vond mijn directe omgeving."

Na vele artsen te hebben bezocht kwam in Friesland terecht bij een manueel orthopeed. Die bleek over een gouden hamertje te beschikken. "De arts pakte een hamertje en begon daarmee op gewrichten te tikken. Niet alleen op de enkel, maar ook op verschillende plekken op het onderbeen. Het lijkt er op alsof hij met dat tikken de gewrichten weer op de juiste plaats heeft gezet."

Inmiddels is Bijen weer nagenoeg fit en hoopt hij nog dit seizoen zijn rentree te maken. Of hij komend seizoen ook met FC Emmen meegaat naar de eredivisie is nog even afwachten. De Drentse club besloot de optie in het contract niet te lichten. Hierdoor is Bijen aan het einde van het seizoen transfervrij. Het is aan de 27-jarige verdediger om zich terug te knokken en te laten zien dat hij het voetballen niet is verleerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties