FC Twente Nieuws

Peet Bijen verlaat FC Emmen voor onbepaalde tijd: "Eerst fysiek weer helemaal in orde zijn"

Peet Bijen verlaat FC Emmen voor onbepaalde tijd: "Eerst fysiek weer helemaal in orde zijn"

Peet Bijen gaat FC Emmen voor onbepaalde verlaten. De 27-jarige verdediger heeft ervoor gekozen om aan zijn fitheid te gaan werken bij een fysiotherapeut in Amsterdam, ondanks de speelminuten die hij in oefenwedstrijden maakte tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De oud-speler van FC Twente in op dit moment transfervrij.

In de zomer van 2021 maakte Bijen de overstap van ADO Den Haag naar FC Emmen. Het afgelopen seizoen kwam hij niet veel aan spelen bij de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam alleen in de allerlaatste wedstrijd, toen de club al zeker was van promotie, in actie.

In de voorbereiding trainde de oud-Tukker mee bij de club uit Drenthe en maakte hij minuten in oefenwedstrijden. Toch heeft hij besloten om aan zijn fitheid te gaan werken bij een fysiotherapeut in Amsterdam. "Ik wil me dolgraag bij deze club laten zien, maar eerst wil ik fysiek weer helemaal in orde zijn. Mijn intentie is om topfit weer bij FC Emmen aan te sluiten, maar je weet niet wat er in de tussentijd gaat gebeuren", vertelt de centrale verdediger tegenover Voetbal International.

Peet Bijen doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en speelde vanaf 2015 in het eerste elftal. In het seizoen 2018-2019 werd hij kampioen met de Tukkers. Dat seizoen maakte hij in 35 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden zes doelpunten. In totaal speelde hij 144 wedstrijden voor de club, waarin hij twaalf keer scoorde en vijf assists gaf. In 2020 verliet hij FC Twente transfervrij voor ADO Den Haag. Na één seizoen bij de Hagenezen vertrok hij transfervrij naar Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties