FC Twente Nieuws

Plannen om Jong FC Twente terug te trekken uit de derde divisie

Plannen om Jong FC Twente terug te trekken uit de derde divisie

Nadat FC Twente in 2015 besloot Jong FC Twente terug te trekken uit de Jupiler League, overweegt de club nu om het beloftenteam terug trekken uit de derde divisie zaterdag. Net als in 2015 gaat het ook nu weer om de kosten te drukken, maar ook om de speelminuten van de reserves van het eerste.

FC Twente heeft momenteel 73 contractspelers voor de eerste drie elftallen en wil dit aantal drastisch inperken. Er zijn plannen om een aparte beloftencompetitie op te zetten binnen de voetbalpiramide. Met een ingekrompen selectie kunnen de reserves van het eerste op maandagavond hun minuten maken.

[google]Toch zijn de plannen opmerkelijk te noemen want de club gaf eerder dit jaar nog aan zo snel mogelijk met Jong FC Twente terug te willen keren naar de Jupiler League. Verbeek heeft bij de nieuwe ideeën een flinke vinger in de pap. De trainer gaf vorige maand aan een voorstander te zijn van een nieuwe beloftencompetitie.

Jong FC Twente kent vooralsnog weinig plezier aan de nieuwe voetbalpiramide van de KNVB. Vorig seizoen was het de eerste degradant ooit uit de nieuwe tweede divisie. Ook een niveau lager gaat het niet heel veel beter. De ploeg van Dennis Demmers is terug te vinden op een teleurstellende 12e plek in de derde divisie zaterdag.

[totalpoll id="113651"]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties