FC Twente Nieuws

Preud'homme kan opgelucht ademhalen: Standard krijgt toch licentie

Preud'homme kan opgelucht ademhalen: Standard krijgt toch licentie

De afgelopen weken was het erg onzeker of Standard Luik - de ploeg van voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme - een proflicentie zou krijgen voor komend seizoen. Vandaag kreeg de Belgische ploeg volgens Sporza goed nieuws: Standard Luik heeft alsnog een proflicentie voor volgend seizoen binnen.

Op 8 april kreeg Standard geen licentie voor volgend seizoen en moest het zelfs vrezen voor amateurvoetbal. De ploeg zou volgens de commissie niet hebben voldaan in het betalen van de tekengelden aan acht spelers voor de maand februari 2020. Het zou hier gaan om een bedrag van ruim 1 miljoen euro.

De club is na deze uitspraak snel op zoek gegaan naar investeerders en kapitaal om de tienvoudig-kampioen te redden. Dit is goed gelukt, mede door een bijdrage van ex-spelers Axel Witsel en Marouane Fellaini.

[google]

Gisteren verdedigde de club uit Luik het vernieuwde dossier bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Nog geen tien minuten later stonden 'de Rouches' weer op de stoep. Dit leek al een goed teken en vandaag is de bevestiging gekomen: Standard heeft zijn licentie beet en mag dus volgend seizoen gewoon aantreden op het hoogste niveau van België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties