FC Twente Nieuws

Project Ilic mislukt, Serviër staat voor terugkeer naar Manchester City

Project Ilic mislukt, Serviër staat voor terugkeer naar Manchester City

Er lijkt na anderhalf jaar een einde te komen aan het avontuur van Luka Ilic bij FC Twente. De middenvelder komt niet meer voor in de plannen van Ron Jans en werd de afgelopen twee wedstrijden al buiten de wedstrijdselectie gehouden door Ron Jans, de trainer die de Serviër een tweede kans gunde. De speler zelf heeft ook moeite met zijn huidige rol binnen de selectie.

FC Twente is momenteel in gesprek met Manchester City om de overeenkomst te ontbinden, zo weet de TC Tubantia. Het is voor alle drie de partijen niet wenselijk om het tot de zomer doorlopende contract te respecteren en de kans is dan ook groot dat de middenvelder deze maand nog terugkeert naar Manchester.

Ilic werd in 2020 voor één seizoen gehuurd van Manchester City, maar maakte over het gehele seizoen gezien weinig indruk. Toch drong Jans er afgelopen zomer op aan om de middenvelder voor een tweede seizoen te huren van de Engelse grootmacht. "Ik denk dat hij van waarde kan zijn voor de ploeg en dat denk ik niet alleen want Steuer staat er ook open voor", zo zei de trainer afgelopen zomer.

Ilic startte dit seizoen nog als basiskracht, maar in zijn derde wedstrijd liep hij tegen een oerdomme rode kaart aan in de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. In de 12 daaropvolgende wedstrijden speelde hij nog maar 26 minuten verdeeld over twee korte invalbeurten. De laatste twee wedstrijden zat de Serviër al niet meer bij de selectie en een definitieve breuk lijkt dan ook de enige juiste oplossing voor alle partijen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties