FC Twente Nieuws

Promes naar Sevilla: FC Twente ontvangt bijna 5 ton, aanvaller krijgt 4 miljoen per jaar

Promes naar Sevilla: FC Twente ontvangt bijna 5 ton, aanvaller krijgt 4 miljoen per jaar

Na drie jaar speculeren over een mogelijke transfer, is de kogel eindelijk door de kerk. Quincy Promes mag zich officieel speler noemen van FC Sevilla. De aanvaller tekende een contract bij de Spaanse topclub waarin staat dat hij vier miljoen euro per jaar gaat verdienen.

De transfer leek op een ware soap. In eerste instantie leek AS Monaco de beste papieren te hebben, maar niet veel later werd het bod van 21 miljoen euro vanuit Spanje geaccepteerd. Op het moment dat Promes in het vliegtuig wilde stappen leek het erop dat de onderhandelingen stuk zouden lopen op zijn salaris. Promes wilde 3 miljoen netto en Sevilla bood 3 miljoen bruto.

[google]

Uiteindelijk kwam het toch tot een akkoord en Promes werd alsnog ingevlogen. Hij kon gelijk aanschuiven voor de Europa League wedstrijd tegen het Tsjechische Sigma Olomouc. Hij zag zijn nieuwe teamgenoten met 3-0 zegevieren.

FC Twente spint garen bij de transfer van Promes naar Sevilla. De club heeft door een clausule recht op 5% van de winst die Spartak Moskou maakt op de transfer. FC Twente ontving in totaal al 12 miljoen euro waardoor er een bedrag van circa 450.000 naar Enschede vloeit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties