FC Twente Nieuws

Pröpper kreeg haatberichten door overstap: "Probeerde zo min mogelijk te kijken"

Pröpper kreeg haatberichten door overstap: "Probeerde zo min mogelijk te kijken"

Robin Pröpper maakte in de zomer van 2021 de pikante overstap van Heracles Almelo naar aartsrivaal FC Twente. Dit vonden veel Heracles-supporters natuurlijk niet leuk. Enkele fans wilden dit op social media laten blijken via haatberichten aan het adres van de centrale verdediger.

Pröpper vond de overstap moeilijk, maar had niet teveel last van de haatberichten. "Ik vond het meevallen, zolang je niet op social media keek. Mijn vriendin beheert de social media. Zij zag af en toe nog wel eens wat nare berichten. Dat is natuurlijk niet leuk om te lezen, ook voor je naasten. Dat werd zo af en toe besproken, maar verder probeerde ik zo min mogelijk te kijken", vertelt hij bij Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN.

"Als je het niet leest, is het oké. Dan valt het wel mee. Voor heel veel mensen was het toch wel een begrijpelijke keuze. Afgelopen jaar is dat wel bewezen." Wat voor berichten kreeg Pröpper dan eigenlijk? "Dat kan iedereen wel begrijpen, denk ik. Dat gaat van jongetjes van zes jaar die voor het eerst op social media zitten tot aan vaders die niet helemaal tevreden waren met mijn beslissing. Het ging vooral om vervelende berichten met een losse bedreiging af en toe."

Gelukkig voelde Pröpper zich niet onveilig door de sporadische bedreigingen. "Zeker niet. Zo zag ik het ook helemaal niet. Ik begreep de teleurstelling. Ik merk wel dat iedereen nu gewoon doorgaat. Dat is ook goed", spreekt de reserveaanvoerder van FC Twente. "Natuurlijk zijn de berichten niet goed. Het hoort er niet bij, maar social media is tegenwoordig wel een onderdeel. Niet alleen bij voetballers, maar bij alles wat er gebeurt."

Ook Steven Berghuis maakte in de zomer van 2021 een gevoelige overstap. Hij ging van Feyenoord naar Ajax. "Ik heb het er even kort met hem over gehad bij de uitwedstrijd, maar verder niet. Het was voor mij voordelig dat Berghuis na mij vertrok. Toen ging alle aandacht ook naar Steven, dat was prima voor mij", besluit de 28-jarige verdediger het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties