FC Twente Nieuws

Puntenmindering ADO Den Haag: Club van Bijen heeft begroting niet op orde

Puntenmindering ADO Den Haag: Club van Bijen heeft begroting niet op orde

ADO Den Haag heeft een straf opgelegd gekregen van de KNVB. Bij de Hagenezen is er nog altijd geen sprake van een sluitende begroting. Daarom heeft de bond ervoor gekozen om de drie punten af te trekken van het totaal van de club van oud-FC Twente speler Peet Bijen. ADO Den Haag heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de straf.

Uit een eerder statement bleek dat de club over een begroting ‘met een substantiële liquiditeitsbehoefte’ beschikte. Het Algemeen Dagblad meldt dat ADO vervolgens acht weken heeft gekregen om de begroting in orde te maken, anders zou de KNVB de club straffen. Dat laatste is nu dus gebeurd.

Na de sanctie heeft de club in financiële problemen wederom acht weken de tijd om de begroting sluitend te maken. Mocht dit weer niet niet gebeuren, worden er opnieuw drie punten afgetrokken van het totaal. Bij de derde overtreding kan ADO Den Haag haar licentie kwijtraken.

FC Twente

Ook FC Twente kent het verhaal van de puntenmindering. Het overkwam de club uit Enschede tussen 2015 en 2016 zelfs driemaal. Ook in Enschede had dit te maken met de financiële situatie van de club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties