FC Twente Nieuws

Quick Boys-sensatie op radar FC Twente en andere eredivisieclubs

Quick Boys-sensatie op radar FC Twente en andere eredivisieclubs

Jan Streuer is het hele jaar door op zoek naar versterkingen voor FC Twente. De technisch directeur heeft een groot netwerk en dat levert af en toe verrassende namen op. Afgelopen zomer was dat Mathias Kjolo. De Noor werd voor een klein bedrag overgenomen van PSV. Op dit moment heeft FC Twente opnieuw een talentvolle middenvelder op het oog. Het gaat om Bram Franken, vertelt een betrouwbare bron aan Twente Insite.

De 21-jarige middenvelder speelde tien jaar in de jeugdopleiding van AZ, maar wist het eerste niet te halen. Hij speelde in totaal 42 wedstrijden met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en koos afgelopen zomer voor een overstap naar Quick Boys. In de tweede divisie, het derde niveau achter de eredivisie en de KKD, is hij een sensatie en toont hij wekelijks zijn klasse. Dit heeft de interesse gewekt van onder andere FC Twente.

Franken is een meer controlerende middenvelder die zowel op zes als op acht uit de voeten kan. Daarbij heeft hij een wapen die niet veel controleurs hebben, hij heeft een goede eindpass in de voeten. Na negen wedstrijden in de tweede divisie heeft hij al zes assists op zijn naam staan.

Europees kampioen

Franken staat al jaren te boek als een groot talent en heeft ook al 19 jeugdinterlands achter zijn naam staan. Zes keer kwam hij uit voor Oranje Onder 18 en dertien keer voor oranje Onder 17. Met Onder 17 werd hij in 2018 Europees kampioen. Hij speelde hier onder andere met Mo Ihattaren, Ryan Gravenberch, de broertjes Timber en Brian Brobbey. Kees van Wonderen was destijds de bondscoach.

Moordende concurrentie

FC Twente is niet de enige club die Franken op de radar heeft. Diverse eredivisie en Keuken Kampioen Divisie-clubs volgen de verrichtingen van het jeugdexponent van AZ waar de concurrentie op het middenveld altijd moordend was.

Assist Bram Franken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties