FC Twente Nieuws

Rappe Cerny in top 5 snelste spelers, maar kan nog sneller

Rappe Cerny in top 5 snelste spelers, maar kan nog sneller

Vaclav Cerny is één van de snelste spelers op de Nederlandse velden. Met een gemeten topsnelheid van 33,91 km/u moet hij slechts vier spelers voor zich dulden. Er werd gekeken naar de topsnelheden van de spelers van de Betaald Voetbal Organisaties. Opvallend is dat er twee spelers van sc Heerenveen terug zijn te vinden in de top 5.

Cerny eindigde met zijn 33,91 km/u op de vijfde plek. De spelers die een hogere topsnelheid haalden waren: Amin Sarr van sc Heerenveen met 33,95 km/u, Radinio Baker van Almere City FC met 34,06 km/u, Derry John Murkin van FC Volendam met 34,24 km/u en Milan van Ewijk, eveneens van sc Heerenveen, met 34,66 km/u.

Toch kan het nog sneller want 11 maanden geleden was hij nog sneller. Toen tikte hij een topsnelheid aan van maar liefst 36 kilometer per uur. Dat is net zo snel als WK-ster Kylian Mbappé en sneller dan de plaag van Jeroen Heubach: Theo Walcott. De Engelsman noteerde in 2013 een snelheid van 35,7 kilometer per uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties