FC Twente Nieuws

Rappe rechtsbuiten: "Ik zal Dafne Schippers een keer uitdagen"

Rappe rechtsbuiten: "Ik zal Dafne Schippers een keer uitdagen"

Aanstaande zomer staat het UEFA Women's EURO 2017 op het programma. Het toernooi wordt gehouden in Nederland en heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Voor Enschede zit er een extra mooi tintje aan het EK want één halve finale en de finale zal worden gespeeld in de Grolsch Veste, de voormalig thuisbasis van Oranje rechtsbuiten Shanice van de Sanden.

Begin 2016 koos de rappe buitenspeler voor de overstap naar de Engelse competitie en tekende een contract bij Liverpool FC. Hier speelt ze in de middenmoot want Liverpool staat op een vijfde plek in de competitie die negen clubs telt. Van de Sanden zelf verkeert in een bloedvorm en kijkt dan ook uit naar het EK. "De laatste tijd heb ik heel erg dat gevoel dat niemand mij kan verslaan. Het maakt niet uit wie het is, ik ben in topvorm. Hoe dat voelt? Chill. Het maakt me gelukkig."

[google]Nederland is ingedeeld in poule A samen met Noorwegen, België en Denemarken. De openingswedstrijd wordt gespeeld op 16 juli in Utrecht. De tegenstander is dan Noorwegen. Van de Sanden is met zekerheid de snelste van de Oranje selectie. Of ze ook de snelste vrouw is van Nederland wil ze wel een keer testen. "Ik zal Dafne Schippers een keer uitdagen", zegt Van de Sanden met een lach. "Ik heb sprinten altijd leuk gevonden, bijvoorbeeld als we dan estafette deden. Ik wil altijd diep gaan, ook als het niet hoeft. Soms ook moet denken: Even chill", besluit Van de Sanden in gesprek met Voetbal International.

Van de Sanden speelde tussen 2011 en begin 2016 voor FC Twente Vrouwen. In Enschede won ze drie keer op rij de inmiddels opgeheven BeNe League en won tevens één keer de KNVB beker.

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties