FC Twente Nieuws

Revelatie Van Domselaar heeft geen spijt van afwijzen buitenlandse clubs

Revelatie Van Domselaar heeft geen spijt van afwijzen buitenlandse clubs

Na het Europees Kampioenschap in Engeland nam de interesse in Daphne van Domselaar flink toe. De goalie van FC Twente Vrouwen werd door een blessure van Sari van Veenendaal de eerste keuze onder de lat en blonk vervolgens iedere wedstrijd uit. De supporters van FC Twente vreesden voor een vertrek, maar daar had Van Domselaar zelf nog geen zin in. Ze keerde terug naar FC Twente om daar opnieuw te strijden voor de titel.

"Na zo’n toernooi is alles mooi, je staat in de schijnwerpers. Maar bij zo’n stap naar het buitenland komt heel veel kijken. Het moet goed voelen. De tijd was superkort, dus ik was blij dat ik terug kon naar mijn oude stekkie", aldus Van Domselaar in gesprek met de Volkskrant.

Zondag liet ze opnieuw zien waarom ze momenteel de beste is van Nederland. In de topper tegen Ajax blonk ze onder andere uit door vlak voor rust een strafschop te stoppen. Toch was het een uitzondering want tijdens de meeste wedstrijden krijgt ze nauwelijks iets te doen. Tegen Ajax incasseerde ze pas haar tweede tegentreffer van het seizoen. De kunst is om ook tijdens de kleinere tegenstanders scherp te blijven.

"Ik moet niet gaan denken: die zijn lekker aan het voetballen daar. Ik kan er ook energie uithalen als iemand een heel goeie bal geeft. Ik heb wel mijn dingetjes om ervoor te zorgen dat ik niet inkak. Ik ben vaak gewoon aan het coachen en de boel aan het neerzetten."

De kans is groot dat Van Domselaar aan het einde van het huidige seizoen vertrekt naar het buitenland. Bij haar toekomstige club zal ze waarschijnlijk meer tegengas gaan krijgen. Voor nu moet ze het doen met de huidige situatie waarbij ze vaak weinig te doen krijgt. Leert ze tijdens dat soort wedstrijden dan niets? "Nou ja, misschien om 90 minuten de focus te houden, maar echt keepen is het niet", besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties