FC Twente Nieuws

Richard Jensen durft te dromen: Als piloot eigen voetbalteam vliegen

Richard Jensen durft te dromen: Als piloot eigen voetbalteam vliegen

Richard Jensen maakte in 2012 als eerste van de twee broers de overstap naar FC Twente. In 2014 bewandelde zijn anderhalf jaar jongere broertje Fredrik dezelfde weg. Beide spelers bereikten het eerste elftal en na de degradatie in 2018 besloten de broers het avontuur bij FC Twente achter zich te laten.

Fredrik koos voor de overstap naar het Duitse FC Augsburg en leverde FC Twente een transfersom op van zo'n drie miljoen euro. Richard bleef in Nederland en maakte transfervrij de overstap naar Roda JC. Voor beide spelers geldt dat ze drieënhalf jaar later nog steeds voor dezelfde club spelen.

Richard is inmiddels aanvoerder van Roda JC dat momenteel zevende staat in de Keuken Kampioen Divisie met een achterstand van 14 punten op koploper FC Volendam en acht punten op de nummer twee Excelsior. Directe promotie lijkt lastig te worden, maar de nacompetitie lijkt de ploeg zeker te moeten gaan halen.

Aflopend contract

De verdediger staat momenteel voor een lastige beslissing. Zijn contract loopt af en hij weet nog niet zeker waar zijn toekomst ligt. "Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd en zie daarna wel wat er gaat gebeuren", zo vertelt de Fin in gesprek met 1Limburg. "Wie weet komt Roda nog en komen we tot een deal. Maar die gesprekken doen de zaakwaarnemers voor mij."

Ondanks dat hij nog jaren te gaan heeft als profvoetballer, kijkt Richard ook al vooruit naar de toekomst. Al in zijn tijd bij FC Twente liet hij weten in de toekomst graag piloot te willen worden. Inmiddels mag hij kleine vliegtuigjes besturen, maar daar zal het niet bij blijven. Richard heeft namelijk een bijzondere droom.

Clubeigenaar en piloot

"Ik wil na mijn voetbalcarrière zo snel mogelijk de overstap maken", zo vervolgt hij het gesprek. "Ik kan het combineren met mijn voetbalcarrière, maar het is lastig om mijn commerciële brevet tijdens mijn actieve loopbaan te behalen. Het is mijn droom om mijn eigen voetbalteam naar een trainingskamp te mogen vliegen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties