FC Twente Nieuws

Richard Jensen voor het eerst opgeroepen voor Finse nationale ploeg

Richard Jensen voor het eerst opgeroepen voor Finse nationale ploeg

Voormalig FC Twente-verdediger Richard Jensen is door bondscoach Markku Kanerva opgeroepen voor de nationale ploeg van Finland. De Finnen spelen de komende interlandperiode oefenwedstrijden tegen IJsland en Slowakije, respectievelijk op 26 en 29 maart.

Jensen zal mogelijk zijn debuut maken voor Huuhkajat, zoals een van de bijnamen van de Finnen luidt. De 26-jarige verdediger maakte in 2018 de overstap van FC Twente naar Roda JC. Momenteel speelt hij nog altijd voor de Limburgers en draagt hij zelfs de aanvoerdersband. Jensen heeft een aflopende verbintenis. Roda wil hem graag behouden, maar er is nog geen akkoord.

Zijn broertje Fredrik Jensen is een vaste waarde voor de Finse ploeg. Hij ligt er momenteel uit vanwege een blessure. De gebroeders Jensen zullen elkaar dus niet tegenkomen.

In 2012 maakten de broers de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. Waar Richard in 2018 binnen de landsgrenzen een transfer maakte, zocht Fredrik zijn heil bij de Oosterburen. FC Augsburg betaalde 3 miljoen euro aan de Tukkers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties