FC Twente Nieuws

RIP: Panini moet stoppen met uitgeven voetbalplaatjes

RIP: Panini moet stoppen met uitgeven voetbalplaatjes

Wie is er niet groot mee geworden? De voetbalplaatjes en de bijbehorende albums van Panini. Plaatjes ruilen met je vriendjes, soms tot ruzie aan toe. Helaas komt er na tientallen jaren een einde aan het tijdperk Panini dat noodgedwongen moet stoppen met het produceren van de voetbalplaatjes. De reden is dat ze de rechten zijn kwijtgeraakt.

Panini is de licentie als exclusieve partner van de voetbalbonden kwijtgeraakt aan het Amerikaanse bedrijf Topps. Echter gaat het enkel om de rechten van de UEFA en niet de FIFA. Of dit een verschil gaat maken, zien we in de toekomst.

Voorlopig zal het WK in Qatar de laatste keer zijn dat de voetbalfans een Panini-album kunnen kopen om deze vol te plakken met de beste voetballers van de wereld.

De eerste keer dat Panini met een album op de markt kwam, was tijdens het WK 1970 in Mexico. Sindsdien volgde er ieder WK een nieuwe editie. De eerste keer dat Panini een eredivisie-album uitbracht was in 1978. Het laatste eredivisie-album werd uitgebracht in 2005. Daarna gingen de rechten naar de supermarktketen PLUS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties